Topinamburové chipsy
Urodilo se vám hodně topinamburů a nevíte co s nimi? Zde je jednoduchý recept na trvanlivé, velmi chutné chipsy.
Topinamburové chipsy Read More »
Urodilo se vám hodně topinamburů a nevíte co s nimi? Zde je jednoduchý recept na trvanlivé, velmi chutné chipsy.
Topinamburové chipsy Read More »
Přírodních medicín proti nachlazení a nastydnutí existuje celá řada. Mnoho z nich výborně funguje a jsou skoro za hubičku.
Přírodně proti virózám Read More »
Pokud chcete z rybízu zachovat co nejvíce vitamínů, je dobré ho v kombinaci se sladkým ovocem, např. morušemi, zpracovat šetrně na ovocné kůže.
Rybízovo-morušové kůže Read More »
Znáte Genuine coconut? Úplně nejlepší je z něho kokosový kefír – já si ujíždím na Symbiotic keefir od Wild & Coco, který nemá konkurenci, ale jde to i doma.
Pro milovníky bramboráků – nejlepší vždycky dělal můj táta – jsem zkusila vytvořit raw variantu. Hotové placičky mohou sloužit třeba jako doplněk k salátu a nebo se dají obložit třeba medvědím česnekem, hummusem, salátem a pickles.
Raw „bramboráky“ bez brambor Read More »
Haiku – japonská krátká báseň o sedmnácti slabikách, většinou s přírodní tematikou. Je tvořena trojverším s počtem slabik 5-7-5. Haiku miluju, nejvíce od Macua Bašó a také Kobajašiho Issy. A tak občas, když je mi hezky (nebo smutno), nějakou napíšu. Lesní Paní Smrčková navlékla z jantarů šperk, sezóna plesů 23. 8. 2021 Ze Zbiroha IV Oko Oduly,začínám zas od nuly,krajkové ráno 9. 8. 2021 Hřbitovní Ježíši Kriste,máš
Petřín je v téhle době doslova obrostlý podivným česnekem, bratrancem medvědího česneku. Pesto z něj je opravdu lahodné.
Odlehčené pesto z podivného česneku Read More »
Jaro se blíží a s ním i téma jarních očist, detoxů a půstů. Když jsem se rozhodla, že o detoxech napíšu článek, překvapilo mě, jak moc se liší jednotlivé názory. Co jeden považuje za elixír, omlazovač a lék na chronické potíže, jiný může shodit ze stolu s tím, že je to nesmysl a hazard se zdravím. Zjednodušeně – existují dva protichůdné názory:
Jarní detox – ano či ne? Read More »
Abychom si udrželi silnou imunitu, bez kvašených potravin se neobejdeme.
Kvasím, kvasíš? Kvasíme…. aneb kultura v době covidové Read More »
Zápisky z cestování po Japonsku (Honšú a Kjúšú) s 1,5 letým Tadeášem – čtyři týdny na přelomu března a dubna 2010.
Tokyo, Kjóto, Nara, Udži, Kumamoto, Aso, Kagošima, Sakuradžima, Čiran, Kirišima džinža, Ebino kógen, Mijazaki, Ibii, Udo-džingú, Obi, Beppu, Usuki, Japonské moře, Cuwano, Macue, Tottori, Okajama, Hirošima, Iwakuni, Mijadžima, Cumago, Magome, Alpine Route, Džigokudani, Macumoto, Bandai Asahi, Aizu Wakamacu a Tokyo
Cestování po Japonsku s dětmi je výborný nápad Read More »